12.klasside Fairtrade toodete jaht

Eestis tõstetakse tänavu oktoobris juba 17. korda esile õiglase kaubanduse teemasid. Õiglase kaubanduse kuu eesmärk on teadvustada eestlaste tarbimisharjumuste ning maailma eri paigus töötavate toiduainete kasvatajate vahelisi seoseid.

Õiglane kaubandus keskendub arengumaade väiketootjate toetamisele. Liikumise eesmärgiks on töölistele õiglase hinna maksmine; lapstööjõu keelustamine; inimväärsed töötingimuste tagamine; kohalike kogukondade aredamine ja keskkonnasäästlik tootmine. Õiglase kaubanduse toodete hulka kuuluvad näiteks kakao, kohv, tee, suhkur, aga ka eestlaste igapäevamenüüst tuntud troopilised puuviljad nagu banaan, apelsin ja ananass.

12.klasside geograafia tundide raames mõtestasid abituriendid lahti õiglase kaubanduse olemust, otsisid oma köögikappidest ja toidupoe riiulitelt õiglase kaubanduse märgisega tooteid, vaatasid teemakohaseid videosid ja osalesid viktoriinil.

Õiglase kaubanduse materjalidega saab tutvuda: https://www.fairtrade.ee
Kõigile on avatud ka viktoriin, kus võib võita põnevaid auhindu: https://maailmakool.ee/materjalid/100117/oiglase-kaubanduse-viktoriin-2024/