Uurimis- ja praktiliste tööde minikonverents

23. septembri hommikul toimus traditsiooniline uurimis- ja praktiliste tööde minikonverents. Tegu on traditsiooniga, kus Saku Gümnaasiumi vilistlased jagavad enda lõputöö ja selle koostamisel kogetu kirjelduse kaudu abiturientidele inspiratsiooni ning häid mõtteid.

Juba 14. oktoobriks valivad 12. klassi õpilased endale uurimis- või praktilise töö teema ja juhendaja, et saaks alustada koolilõpu töö koostamisega.

Sel aastal tutvustasid oma praktilisi töid tänavu kevadel lõpetanud Saku Gümnaasiumi 46. lennu vilistlased. Angela Raidmets rääkis 46. lennu aastaraamatu koostamisest. Remy Pajo kirjeldas värvikalt õpilasfirma “Aiaparadiis” loomist ja tegevusi. Seejärel andis oma bakalaureusetööst „Robotkäe trajektoori planeerimisteenus“ ülevaate kevadel Tallinna Tehnikaülikooli lõpetanud Saku Gümnaasiumi 43. lennu vilistlane Nikolai Ovtšinnikov. Nikolai võrdles ka gümnaasiumi uurimis- ja praktilisi töid ülikooli bakalaureusetööga ning tõdes, et gümnaasiumis kogetu oli kindlasti abiks ülikooli lõputöö kirjutamisel.